Wat is GO!

 

GO! is een slim elektronisch speeltoestel dat interactie en beweging stimuleert. Het speels vormgegeven speeltoestel bestaat uit een RVS toestel, satellieten (sensoren met kleur en geluid), elektronica en diverse behendigheids- en bewegingsspelletjes. De toestellen kunnen op elke plek in de buitenruimte – maar ook binnen – worden geplaatst. Daarbij is het toestel zo toegankelijk dat iedereen – ook mensen met een fysieke of mentale beperking – met GO! kunnen spelen of bewegen. Goed voor iedereen dus!

Spelen & bewegen
GO! is bedoeld om kinderen, jongeren, volwassenen en senioren spelenderwijs in beweging te brengen. En om sociale interactie en onderling contact te stimuleren. Leuk spelen met vriendjes uit de buurt of samen met je buurvrouw een rondje bewegen. Wie weet wie je allemaal tegenkomt! Makkelijk en vooral leuk.

Leren & bewegen
Verder is GO! uit te breiden met een e-Learning applicatie (via WiFi) zodat er ook een educatief element aan het spel kan worden toegevoegd. Bijvoorbeeld scholen kunnen hier hun voordeel mee doen, want leraren kunnen de app in combinatie met een GO! toestel verwerken in hun lesprogramma. Leuk, uitdagend en lesgeven via deze methode heeft nóg een voordeel: uit onderzoek van het Universitair Medisch Centrum Groningen/Rijksuniversiteit Groningen in opdracht van het Ministerie van Onderwijs blijkt dat kinderen in beweging informatie veel beter opnemen. U slaat dus twee vliegen in één klap!

Maar ook gemeenten kunnen de app in combinatie met een toestel gebruiken. Bijvoorbeeld in het centrum van hun dorp of stad waar toeristen via een quiz van alles leren over die stad of dat dorp. En ook kinderen kunnen via de app hun eigen vragenspelletjes bedenken en spelen op de GO! Plezier gegarandeerd! Vooralsnog werkt de applicatie alleen via een iPad.

Uitvoeringen
GO! is verkrijgbaar in de varianten: Infinity, Speed, Soundwave en een e-Wall met e-Learning applicatie. De e-Learning app kan ook aan andere GO! toestellen worden gekoppeld. Verderop op deze site vindt u alle gegevens over de toestellen, de spellen en de e-Learning applicatie.

Voor wie
GO! is geschikt voor plaatsing op het schoolplein of in de klas, in de wijk, in het centrum van een stad, bij een winkelcentrum of bij een zorginstelling. Overal dus! Door het speelse ontwerp en het gebruikte materiaal (RVS), past GO! goed in de buitenruimte. Daarbij wordt alle elektronica achter slot en grendel opgeborgen in een elektrokast en worden de kabels ingegraven zodat gebruikers er niet bij kunnen. Geen stroom in de buurt? Geen probleem, want GO! werkt ook op zonne-energie. Verder is GO! vandalismebestendig, onderhoudsvriendelijk en duurzaam door het gebruik van gerecycled RVS.

Terugkopen toestel
IJslander hergebruikt haar afgeschreven RVS speel- en sporttoestellen volgens het Cradle-to-Cradle principe. Concreet betekent dit dat wij onze toestellen na afschrijving (10-15 jaar) terugkopen voor hergebruik. Zo maken we de buitenruimte een stukje mooier en geven deze door aan de volgende generatie.

Zorgen voor de wereld van morgen
Naast het bezorgen van plezier vind IJslander het ook belangrijk om te zorgen voor de wereld van morgen. Daarom ontwikkelen we toestellen van duurzaam (hergebruikt) RVS welke een minimale belasting hebben op het milieu, onderhoudsvriendelijk en vandalismebestendig zijn.